Där ser du själv hur högt du når

Efter en lite turbulent helg (mitt minne och min slarvighet har blivit värre, är jag stressad måntro?) är det alltså måndag igen. Dags för ett vanligt gladinlägg. Roliga saker att glädjas åt idag:

* Jag har cyklat 1 tim o 40 min sammanlagt idag.
* Det var kul att vara i skogen med barnen idag.
* Jag träffade en kär vän o shoppade med henne.
* Jag köpte en jättefin blå klänning med vita prickar på H&M som jag ska ha på min väns bröllop.
* Köpte träningsbyxor, i 3/4-längd, blir träningssugen. (På onsdag är det jag som är på utegympa!)
* Måndagar betyder kommissarie Winter på tv, kul.
* Mamma har hittat sin fjärrkontroll, barnbarnen hade visst lagt den i garderoben...
* Gläder mig åt J, han är såå fin!
* Finväder!

En bra dag!

Kramis!


Rubriklåttitel: Lisa Ekdahl


Starkare

OJ det finns mycket som jag kunnat skriva om, för det händer mycket i mitt liv just nu. Jag mötte S i terapistolen för vad jag uppfattade som ett ordentligt avslut, hon hade nog önskat annorlunda. Men det spelar ingen roll, för mig är det överspelat och det är jag mycket glad över. Jag har byggt upp mig och min självkänsla så pass att jag känner mig som en mycket starkare människa nu. Hon säger att jag är hennes livs kärlek. Jag vet inte, alltid svårt att lita på en männsika som kommer med skiftande budskap varje dag. Det var ju nedbrytande om något medan vi var tillsammans. Men nu känner jag lättnad. Tråkigt om hon är olycklig, jag vill henne inget illa. Men jag kan inte ta ansvar för hennes liv och känslor. Jag har ett annat liv nu, (med J, som gör mig så glad!) Skönt med ett avslut iaf.

Jag har haft syrran med barn på besök, tre små som rev hemmet... Så nu håller jag på att städa upp det värsta. Jag är väldigt trött men det är nog för att jag aldrig vilar. Sover tom mindre på helgen än i veckorna när jag jobbar... Så ikväll blir det tidigt i säng. Imorgon jobbar jag extratimmar på fm dessutom.

Så nu ska jag bara bära upp två påsar kläder på vinden (har gått ner i vikt och blir i övrigt tokig på att det ligger kläder överallt...) och sen ska jag göra mig iordning för natten.

Rubriklåttitel: Starkare - Sara Löfgren


En näve näring

Trött och sliten av förkylning. Imorgon är det samtal med K, på beroendekliniken. Jag borde nog sluta gå där nu. Jag dricker inte längre i veckorna, och även om jag ofta tycker att det där sista glaset eller de två sista var onödiga så är det en enorm skillnad jmf med hur det var förut. Vill inte tillbaks till det livet. Fast ibland kommer nån slags längtan att bara falla. Jag älskar verkligen att vara full. Känslan av att släppa kontrollen. Men nu är det inte mer än salong som gäller!

Och på fredag ska S följa med till min samtalskontakt. Om hon nu kommer, jag vågar inte riktigt lita på henne. Eller jag vågar inte lita på henne alls. Tror att det är bra med ett avslut. Men jag är lite nervös. Nervös att hon inte ska lyssna, att hon får mig att falla. Inte falla i kärlek, men i självförakt. Kärlek till Sanna tror jag inte på längre. Jag känner ilska. Men det är så många ihopgeggade känslor. Hon sårade mig så hårt, men det största sveket kanske ändå är mitt eget. Jag lät mig falla så hårt. Måste ta hand om mig.

Mamma ligger på sjukhus, för tredje veckan nu. Bruten arm, blodpropp i armen. Hon har ett imponerande talamod måste jag säga, hon hinner ju knappt resa sig efter varje fall. Men även jag reser mig gång på gång... Kanske nåt jag fått av henne.  

Jag läser Mia Skäringer, och försöker tänka att jag duger, att jag är ok som jag är. Det är ju en ständig kamp. Men jag fortsätter kämpa med det. Ibland går det bra, ibland är de svarta hålen för djupa för att inte sugas in i.

Men nu är det dags att sova!


Rubriklåttitel: Stefan Sundström

(Hittade ett gammalt utkast som nog inte blivit publicerat, och nu blev det publicerat som om jag skrev det nu....det är från 2008)





Utkast: När jag ...

När jag läser den här dikten slås jag av hur den påminner mig om S och hur jag känner inför henne. Det är nästan skrämmande hur väl den stämmer in.



Dikter till en omöjlig kärlek

Skymten av dig
mer brännannde
än någon sol
Jag sträcker fram handen
och tar den tillbaka igen

Det är omöjligt
att tänka på en fortsättning
Känslans rörelse
är hejdlös
Dess utsträckning finns inte.
Dess väg till gemenskap finns inte

Jag försöker säga saker
så rakt som möjligt till dig
Jag är rädd för det ordlösa
Jag är rädd för det orörliga
Nu tänker jag på dig var stund
Drömmer om dig
Och vet att denna bindning
är ogin mot oss båda
Ja omöjlig omöjlig omöjlig

(Willy Granqvist)



Håll mitt hjärta

Ont i halsen. Var tufft att jobba idag. Nu försöker jag att ta det lugnt, ska ringa J och senare ska jag titta på kommissarie Winter. Gillar den, men böckerna är (som vanligt) bättre. De har iaf lyckats rätt bra med att fånga stämningen i serien. Så blir det vitlöksbaguett med salami tror jag, plus te. Fryser, så kanske är febern på väg nu? Usch, inte mysigt. Men det är bara att ta hand om sig tills det går över. Finns bra saker med det också, att ge sig tid att läka ihop kroppsligt och träna på att lyssna på sin kropps signaler. Det är bra. 

Tänker på J, och blir glad. 

Rubriklåttitel: Håll mitt hjärta - Björn Skifs


nu kan jag gå ut och möta världen

Fåglarna kvittrar ute och det är fortfarande ganska ljust trots att klockan är över 21.

Jag sitter trött men nöjd och glad vid min dator efter en händelserik långhelg. I torsdags var det tvåårskalas för ett syskonbarn, mysigt men folk överallt förstås.

Sen blev det utgång fredag o lördag på olika klubbar, kul. Men S dök upp och ville dansa. Hpon dök upp bakifrån och satte händerna i min midja två ggr, hon har fan ingen rätt att ta på min kropp längre! Jag avspisade henne och tittade knappt på henne. Vill inte för allt i världen uppmuntra henne. När hon förstod vem jag var tillsammans med så fnös hon och tittade hånfullt åt andra hållet. Hon förstår väl inte att hennes åsikt inte bettyder hela världen för mig, jag skiter i vad hon tycker.

Annars alltså, en trevlig helg med J, mycket kramar och massa skratt.

Nu väntar badkaret på mig, jag ska försöka kurera mitt nytillkomna halsont. Är nog bara en liten fökylning, hoppas jag inte blir sjuk med feber osv.

Kram!


rubriklåt-titel: Nu kan jag gå ut och möta världen - Mikael Wiehe


Moving on...

Jo så jag träffade alltså S igen. Snart 2 år sen det tog slut, och jag har kommit en lång väg sen dess. Men ändå omskakande att mötas. Denna gång pratade jag med henne. Men tyvärr var jag så pass onykter att jag helt enkelt inte minns allt jag sa, vilket känns lite jobbigt ärligt talat. Inte helt oväntat, igår ringde hon och idag skickade hon sms och skrev att hon ville gå på "date". Det är som att hon inte alls lyssnade på vad jag sa till henne. Det gör mig lite förbannad men att svara på det skulle bara sätta igång ännu en karusell från hennes sida och det pallar jag bara inte. Nej nu gäller det att bevara sitt förnuft för även om mycket hänt sen sist så litar jag inte på mig själv och absolut inte på henne. Vilka är hennes motiv? Bekräftelse?

Nu ska jag ringa till min kära och sen sova. Känner mig fortfarande sliten och trött, kunde inte sova inatt heller, pga mardrömmar om S... Men bra är iaf att jag varit och tränat!


rubriklåttitel: Moving on - Sarah Dawn Finer
I'm moving on
and I'm gonna get stronger now
cause nothing can break me down
I believe that finally
those days are gone
I can be who I wanna be
start living my life for me...

(Tokbra låt från min tröstlista...)


trött...

Jag är helt slut. Helgen var hård och full av intryck. Nu försöker jag återhämta mig. Börjar 0700 imorgon så det blir en tidig kväll. Ska försöka orka sortera och vika tvätten framför tv:n men sen är det jag som hoppar i säng. Har mycket att skriva men ingen ork att göra det.

RSS 2.0