Jag erkänner!

Jag brukar följa Carolina Gynnings blogg! På nåt vis tycker jag att hon är intressant. Jag har läst hennes självbiografiska bok "ego girl" och den får mig att ännu mer se Carolina Gynning som en autentisk människa med en ovanlig intensitet och impulsivitet. Klockan börjar närma sig två på natten och det är verkligen dags att avsluta skrivandet eftersom jag ska jobba imorgon (inte förrän kl 16 men ändå). Kram och sov gott!


Kaffelikör, ambulans och beach 2012!

Blev inringd tidigare på jobbet av en något uppstressad kollega som just hade ringt efter ambulans. När vi fick tillfälle att prata senare sa hon "jag trodde han skulle dö". Och då pratar vi om kollegan som jobbat på stället sedan starten. Det enda jag kan tänka på är "skönt att det inte var jag som behövde vara med". Är det hemskt egoistiskt tänkt? Det verkar som det gick bra, han ligger på sjukhuset för observation men får kanske komma tillbaks imorgon. Hoppas att han inte får bestående men!

Idag är det fredag och det firar jag med att äta gräddglass med kolasås, kaffelikör och lite Malibu-likör. Smakar bra! Har gått igenom mina toppar och sorterat ut de som inte passar så bra längre...har blivit lite mer oformlig så att säga, men orkar inte ta itu med det nu. Men en dag kanske jag passar in i beach 2012? Drömma går ju!

det kom ett brev...

 Igår ringde telefonen och mamma hade flyttat mobilen så jag hann inte svara. Dolt nummer...ingen telesvarsfunktion längre (kostar 29 kr per månad!). Suck och sammanbrottet nära. Idag har min telefon krånglat, satans 3G-nät. Ringde Telenor, 14 min kö. Djup suck. Tydligen fel på 3G-nätet. Måste starta om mobilen, kan inte komma ihåg nya pinkoden och den lligger hemma. Djupt andetag och sen bilen hem fort, fort. Väl hemma låg det ett brev på hallgolvet. Närsjukvården i blå bokstäver. Det kom aldrig ett samtal, det kom ett brev. Jag fick vara med! Vad gör jag med detta nu? 

Jobbar i helgen, ska försöka hinna städa lite också. det är ju ändå första advent på söndag.  Pynt och glitter är min grej! Tomtarna får väl vänta lite men adventsljusstaken ska definitivt upp!

snö

Vacker snö ute, härligt vinterlandskap. Gäller att njuta så länge det varar, hörde att det skulle bli plusgrader imorgon. Nu mår jag fint. Tänk om man kunde vara så här lagomfull jämt. Men det kan man ju inte. Tyvärr. Jag väntar fortarande på mitt provsvar men försöker att inte tänka för mycket på det. Kanske kommer det imorgon, kanske inte. Har jobbat idag och ska vara ledig två dagar nu. Vad ska jag göra med all tid? Blir nog att åka till mamma, för många ensamma timmar i min lägenhet gör mig knäpp. Längtar efter att kunna läsa en bok och fokusera på det. Det var flera månader sen nu. Gillar ju att läsa egentligen. Kanske kommer det en dag när jag kan läsa igen. Godnatt!

ideell...

Lite onykter. Varit på årsmöte i min förening. Kul att se att så många nya medlemmar vill engagera sig! Fick en fråga om mig och S, om det var slut mellan oss. Jag förnekade det inte men jag sa att jag inte ville prata om det. Det känns bra såhär efteråt. Annars väntar jag fortfarande på besked, men ska få det nästa vecka. Har tänkt att jag ska söka lite nya jobb också. Det är alltid lite nervöst att utsätta sig för den granskning som det innebär att söka jobb. Jag är inte direkt världsbäst på att marknadsföra mig själv. Men hittade fem tjänster att söka, och jag försöker att inte göra för stor grej av det utan mer se det som en möjlighet att träna på att skriva ansökan. Har fått erbjudande om förlängning på mitt jobb till 1 juni och det har jag tackat ja till (man kan ju alltid säga nej senare om man hittar nåt annat...) Jag trivs egentligen på mitt jobb men jag skulle verkligen vilja jobba på dagtid (bara). Strax sovdags! Godnatt!

Dikter till en omöjlig kärlek


När jag läser den här dikten slås jag av hur den påminner mig om S och hur jag känner inför henne. Det är nästan skrämmande hur väl den stämmer in.




Dikter till en omöjlig kärlek

Skymten av dig
mer brännannde
än någon sol
Jag sträcker fram handen
och tar den tillbaka igen

Det är omöjligt
att tänka på en fortsättning
Känslans rörelse
är hejdlös
Dess utsträckning finns inte.
Dess väg till gemenskap finns inte

Jag försöker säga saker
så rakt som möjligt till dig
Jag är rädd för det ordlösa
Jag är rädd för det orörliga
Nu tänker jag på dig var stund
Drömmer om dig
Och vet att denna bindning
är ogin mot oss båda
Ja omöjlig omöjlig omöjlig

(Willy Granqvist)


Ring mig!!

Imorgon möte med chefen igen, planering av följande två veckor. Sen är det tänkt att jag ska gå upp och jobba heltid igen (dvs ca 80%). Som det är nu så jobbar jag tre timmar sen är jag helt slut och tvingar mig att jobba den sista timmen. Jag ska iaf åka iväg igen, lämna stan över helgen en flykt men till en familj som  står mig nära. Nästanminegenfamilj. Men jag är alltid någonstans i utkanten. Som Johanna Nilsson skriver: "de i utkanten älskande". Fast just nu vet jag inte om jag älskar så mycket. Jag väntar mest. På en bättre dag, på att någon ska komma och ta mig under sina vingar och flyga mig till en varmare plats istället för denna iskalla tillvaro. Mest av allt väntar jag på ett samtal från någon som kan förändra mig och min syn på mig själv i grunden. Drömde att det där samtalet kom inatt, fast inte som ett samtal utan mer som en samling sms. När jag vaknade var jag tvungen att titta på mobilen för att se om jag verkligen fått mitt provsvar via sms. Obehagligt! Jag vaknade vid tretiden inatt och genom glipan mellan mina gardiner lyste fullmånen in. Jag kunde inte somna om förrän vid 6-tiden. Funderade på att stiga upp och ta en Imovane/Zopiklon för att kunna sova men jag tyckte det var försent så jag lät bli. Hoppas jag kan sova lättare inatt. Kram.

Bilden är tagen förra året av en bakfull Liv.

Jag kunde varit du.

Tisdagskväll, lagom berusad. Jag är inte unik på något vis. Jag kunde varit du. Inget speciellt, en vanlig människa som idag har lite svårt att hantera den verklighet jag räknar som min. Jag ser på SOS familj på tv och gråter. Varför vet jag inte. Imorgon blir det sovmorgon, se jobb. Jag lyssnar på Sanna Carlstedt och avbryts av en telefonsignal. Mamma. Låtsasnykter och för övrigt ärlig. Allt är inte en lögn, bara en del... Hoppas på SAMTAL imorgon. Undrar om  nån läser detta i cyberrymden. Isåfall: sovgott. Det ska jag försöka med, efter Brothers & sisters. Kramis!! 


idol

Det har blivit mycket tv på sistone. Det är väl det jag sysslar med när jag är hemma. Tv, dator och sudoko...nice? Lite trist, men jag orkar inte annat. Vill inte träffa nån, bara sitta hemma och uggla. Så på Idol igår, tycker faktiskt att de flesta är bra i år. Förutom hon Katrin då, i eftersnack. Hon är ju bara flamsig och känns inte alls påläst. Jihde framstår som ett proffs bredvid henne (och då ska man veta att jag inte gillar Jihde...). Men snygg är hon iaf, Katrin med efternamnet jag inte kan stava. Undrar vilka av idolerna som kommer släppa en skiva? Johan Palm lär ju göra det, han verkar ha en stabil fankrets av 14-åringar. Till och med jag tycker han är bra, och jag är väl egentligen en 12 år för gammal...hemska tanke. Häpp!

RSS 2.0