Får jag min 11-dagars medalj nu?

Det är tisdagen den 30 juni, en dryg vecka efter midsommar, och jag vandrar tomma gator som fortfarande är invirade i hetta som blivit kvar från dagen. Många människor är det inte ute. Bortsett från några invandrarkillar som lågmält pratar på ett språk jag inte förstår, så har jag gatorna för mig själv. På gatan nära där jag bor, vid det stora höga huset som är fullt av måsar, så ligger en grön stickad mössa liksom inklibbad i asfalten. Jeg vet inte om den legat där länge, ända sedan vintern kanske, och jag vet inte hur många bilar som kört över den sen någon tappade (eller slängde?) den på gatan. Nu ligger den iaf där inklistrad i sommarvärmen och den värmebölja som Sverige just nu verkar vara i gör mig märkligt påmind om vad som kommer sen. Det kan liksom inte bara fortsätta. Någon gång kommer den, hösten och kylan kommer tillbaka. Det ger mig ett lugn. Jag tänker på att vad som än kommer så i min väg så är det inte med mig för alltid. Gråten tystnar, liksom skratten för att ersättas med andra känslor och andra tankar. Förr eller senare vaknar man på morgonen med en ny tanke. Det är lätt att glömma när man tycker allt är skit.
Jag ska försöka komma ihåg det lite oftare.


Jag har nu varit vit i 11 dagar. Det har gått ganska bra dagtid, men jag drömmer om alkohol varje natt. Vaknar på morgonen med en märklig känsla av saknad. Flaskan är en vän som jag motvilligt försöker släppa. Visst, en vän som leder in mig på stigar jag inte borde gå som orsakar mycket problem men som också står där med trösten när det går ont. Imorgon ska jag möta mina konflikträdslor och sitta i möte med min chef. Jag som är så rädd att inte bli älskad och omtyckt och betraktad som duktig, ska erkänna min frustration och det kommer inte bli lätt.




sol, vind och vatten

Jag är på väg nu. (Framåt, framåt och tempoväxliiiing som min bror gärna säger. ) På onsdag ska jag träffa en alkoholterapeut som ska göra en bedömning kring mitt drickande. Känns läskigt men kanske bra ändå. Vädret har varit fantastiskt ett par dagar nu och jag försöker verkligen ta vara på det. Har legat i en hammokk i min barnsdoms samhälle i helgen och läst en deckare av Ake Edwardsson, inte helt fel faktiskt. snart är det spotify, pussel och sen läggdags. Ska upp tidigt imorgon för ovanlighetens skull.

RSS 2.0