Mitt liv

Tänk att en annan människa kan ha en så stark dragningskraft att det känns nästintill omöjligt att bromsa och välja att gå en annan väg. Jag har mött nån som får mitt blod pulsera så kraftigt att jag blir lite rädd för vad det kan göra med mig. En vän sa till mig att "du måste ha huvudrollen i ditt liv", och det är så sant. Men ack så svårt att stå emot sina impulser, när jag inte vill annat än ringa det där samtalet och säga Kom Hit - Nu! Förnuft...och känsla. Kanske är det svåraste konststycket att få dessa delar att gå ihop? I detta nu har jag inte lyckats ta något beslut.
    Fortsättning följer...

ajajaj

Förkylningen har kommit smygande under dagen och nu suger jag på halstabletter och snorar mest hela tiden. Får inte vara sjuk, känns inte som att jag har råd med det nu. Har eftermiddag/kvällspass plus sovjour imorgon. Nåja, så länge jag inte har feber så ska jag väl kunna masa mig iväg. Ikväll har jag varit på första styrelsemötet efter årsmötet. Ordföranden hade med sig semlor, en trevlig gest. När jag satt som bäst och renskrev mötesanteckningarna ringde telefonen. Det var en tjej som sa sig vara från spärrservice och som ville ge mig en nyckelbricka från polisen eller nåt. Hon försäkrade att det inte skulle kosta mig någonting, inte porto eller nåt och jag som har väldigt svårt att säga nej när försäljare ringer mig hörde mig själv säga "ja men skicka en sån då...". jag hoppas att jag inte behöver äta upp detta den här gången. Nån som har några bra förkylningstips??

Inget speciellt.

En jobbhelg är till ända och en ny vecka har inletts. Jag är jättetrött och ska strax krypa till sängs. Just nu ser jag fram emot (förutom en god natts sömn) att en mycket kär vän ska komma och besöka mig till nästa helg. Vi ses inte så ofta så det ska bli så härligt att få dela en hel helg ihop. Vem vet vad vi hittar på för skoj. God afton Sverige!

so not a freaky friday...

Jaha så börjar fredagskvällen närma sig sitt slut. Några större utsvävningar har det inte blivit idag, snarare har jag som alla svenssons därute ätit fredagskyckling och tittat på let´s dance. Tyckte det var synd att Richard Herrey åkte ut, han dansade så bra. Om man nu ska engagera sig i detta. Nej jag går hellre och lägger mig. imorgon och på söndag är det jobb som gäller. God afton Sverige!!

Röda ljus och kramrock...

Idag är det alla hjärtans dag och eftersom jag nu inte har en liten 'vän i viken' tänkte jag ändå göra denna dag till nåt lite speciellt. på dagen träffade jag en kompis och jag och hon och hennes lilla barn promenerade i solskenet (det var vackert men jävligt kallt). Sen gick vi och åt lunch på en thailändsk restaurang. Jordnötssås är inte illa alls...sen bar det av hemåt för jag hade faktiskt bokat en en massör som skulle komma hem till mig och massera mig. i en hel timme blev jag knådad och nu känner jag mig pånyttfödd nästan. kvällen spenderades framför en amerikansk romantisk film som heter a walk to remember. Jag erkänner: tårarna rann ymnigt nerför mina kinder. Trots att jag ibland trasslar in mig i diskussioner kring våra föreställningar av genus, sexualitet och så vidare har jag inga problem att tycka om att se en riktig hollywoodsk "tjejfilm". Det är bara att ta av sig sina genusglasögon först. Till filmen avnjöts en skål chokladpudding med kanelgrädde topppad med julens hjärtformade (såklart) pepparkakor. När ska man egentligen äta upp pepparkakorna, man kanske kan bjuda på dem till påsk? Jag är nöjd ialla fall med min dag, och nu ska jag ta och krypa till kojs.

Jag som kvinna? Du som man?

Jag har börjat läsa boken Ställd - förräderiet mot mannen av Susan Faludi idag. Boken är en stor tegelsten och jag har alltså precis börjat, men den väcker gamla funderingar till liv. Om det nu är så att vi går omkring med dessa kvävande och begränsande idéer om könen och dess roller och substans är och att dessa mest är luftslott, hur tar vi då oss ur det? Vad ska vi göra? Hur förhåller vi oss till de kvinnonideal och de mansmyter som florerar? Jag tycker verkligen att våra idéer om hur män och kvinnor är och förväntas vara är begränsande och kravfyllda, men jag har inte riktigt kommit fram till hur jag ska förhålla mig till det hela. För man kan ju aldrig helt ta avstånd till dessa idéer, de påverkar ju mig också och jag har ju också fördomar om andra människor, grundat på kön (för att inte tala om etnicitet, ålder och sexuell läggning). Även om man skulle försöka göra allt "tvärtom" för att försöka göra sig fri från idealen så påverkas man ju av det man i så fall tar avstånd ifrån. Dessutom vill ju även jag ibland känna mig kvinnlig och som en 'riktig kvinna'. vad nu det innebär. man brukar säga att grejen med genusordningen är att könen är
  1. Skilda från varandra (manligt och kvinnligt som motpoler).
  2. Över- och underordnade varandra.
Ja, så mycket klokare på detta blir jag nog inte ikväll, och kanske är det så att det inte räcker att ta del av en mängd genusforskning för att veta hur man själv ska förhålla sig till det hela. Nån som har några svar? Jag känner mig kluven i frågan. Kanske beror det på att jag inte slutat läsa så kallade kvinnotidningar som ju är fullproppade med dubbelmoral, vem vet?

möte med yngling

Efter en härlig och händelserik helg sitter jag på pendeltåget och längtar hem. Jag läser tystnad och eko av Sun Axelsson. Mitt emot mig sitter en ung kille och tuggar på lösgodis. Han prasslar fasligt med påsen. plötsligt avbryts mitt intensiva läsande av en skarp ljudsignal följt av utropet av nästa hållplats. Jag hoppar till märkbart och min blick möter yngligens och en antydan till leende sprider sig i hans ansikte. Värme fortplantas i mig. Sen börjar yngligens telefon att låta. Han, liksom jag, har mobilen på högsta volym och han har valt samma långa melodi till sms-signal.

Tröttheten kommer smygande och attackerar plötsligt.

Trött, trött, trött. Känner mig lite nojig över kursen imorgon. Har missat 2 lektionstillfällen av 3 och känner inte alls att jag hänger med. Aja det är morgondagens bekymmer för nu ska jag krypa ner i min sköna säng och fortsätta läsa ett öga rött av Jonas Hassen Khemiri. Godnatt!

Jobbsöndag och tv4deckarsöndag.

Tittade på Wallander-deckaren på tv4 nyss - Innan frosten. Johanna Sällström spelar Kurts envisa och starka dotter. Det känns lite underligt att se henne spela teater nu när hon är död. Hon verkade vara en så stark och liksom sund ung kvinna och så gick hon bara och dog. Jag förstår det inte.  Men det är väl så, ingen är helt förskonad  från osäkerhet och tvivel. Själv har jag haft en bra och ganska lugn söndag på jobbet. Laga mat, diska, fixa fika. Dagen har liksom tickat på i en slags sakta mak. Nu är jag trött och ska väl ta mig i säng. Men först lägger jag lite bönor i blöt över natten. Jag gillar det lite långsamma som det innebär att fixa egna bönor och inte köpa på burk. Först skölja, sen blötlägga ca 8 timmar, sen skölja igen och sen koka en halvtimme till en timme. Det känns mysigt på nåt vis.

Lördagskväll i lyan.

Ikväll är det jag, datorn och mysbyxorna. Och Ebba Forsberg i stereon. Sms:ade några kompisar men alla var upptagna på annat håll. Men det gör inte så mycket. Jag jobbar imorgon igen, så en krogrunda hade inte varit aktuellt ändå, speciellt inte med tanke på 'min lilla ekonomiska situation'. en nyinflyttad granne ringde på och jag blev faktiskt väldig glad av det. En ung kille som presenterade sig och frågade om han fick låna min sopskyffel. Det fick han förstås. Sen var det inget mer med det men en del av mig hoppas att han kommer tillbaks en annan gång. Kanske kan jag låna ut en kopp socker? För det är väl sånt man lånar av varandra om man bor grannar? :-) Vad roligt det skulle vara om han ringde på och frågade efter nåt helt konstigt, typ ..längdskidor...eller...beska droppar. Då hade jag inte kunnat hjälpa honom. För här finns varken det ena eller det andra. Nu har jag ju för tillfället ett hyfsat välfyllt barskåp men några beska droppar har jag inte. Nej jag går nog och lägger mig istället. Börjar på en ny bok. Läste ut Nattskärran av Kjell Eriksson tidigare idag. En helt okej deckarhistoria med mycket spänning, speciellt mot slutet.

RSS 2.0